Saavutettavuus

Helsingin juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä ja madaltaa kynnystä taiteen kokemiselle tunnuslauseensa ”Taide kuuluu kaikille” mukaisesti.  Juhlaviikot haluaa mahdollistaa yhdenvertaisen osallistumisen huomioimalla toiminnassaan kulttuuripalveluidensa saavutettavuuden ja moninaisuuden.

Helsingin juhlaviikoilla huomioidaan erityisesti seuraavat saavutettavuuden osa-alueet:

  • Ohjelmiston saavutettavuus – moninaisuuden ja monimuotoisuuden huomiointi ohjelmasisällöissä
  • Tapahtumien saavutettavuus – esitysten fyysinen saavutettavuus ja tapahtumapaikkojen esteettömyys, monipuoliset lipunmyyntikanavat, porrastettu lipunhinnoittelu, runsas ilmaisohjelmatarjonta, vapaalippuja taloudellisin ja sosiaalisin perustein, ilmaislippu saattajalle
  • Viestinnän ja markkinoinnin saavutettavuus – monipuoliset viestintäkanavat, visuaalinen selkeys

Jokaisen Juhlaviikkotapahtuman osalta festivaalin kotisivuilla löytyy saavutettavuustiedot, joissa kerrotaan esityksen mahdollisista teknisistä erityisseikoista ja tapahtumapaikan esteettömyydestä, kulkuyhteyksistä ja apuvälineiden saatavuudesta. Pääosa Juhlaviikkojen tapahtumapaikoista on vuokratiloja, joiden esteettömyydestä vastaa paikan omistaja tai pääkäyttäjä.  Juhlaviikkojen kokonaan oma esiintymispaikka on festivaalin ajaksi Hakaniemen Tokoinrantaan pystytettävä Huvila-teltta, missä on huomioitu esitysten ja palvelujen saavutettavuus.

Alla ovat kaikki Juhlaviikkojen 2016 tapahtumien esityspaikat. Klikkaa linkkiä, niin pääset esityspaikan tarkempiin saavutettavuustietoihin.

Pyörätuoliasiakkaiden ja muiden avustajaa tarvitsevien asiakkaiden saattajat pääsevät maksutta Juhlaviikkojen tapahtumiin.

Aleksanterin teatteri

Diakonissalaitoksen kirkko

Elokuvateatteri Orion

G Livelab

Helsingin Taidehalli

Huvila-teltta

Keskuskatu

Kulttuuritehdas Korjaamo

Marian sairaala

Akun Tehdas, HEKU, MicroMedia, PunaMusta