Jo perinteinen Tokaluokkalaisten taideretki tulee jälleen!

Helsingin juhlaviikot kutsuu yhteistyössä Opetusviraston, Nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin kaupunginorkesterin, Musiikkitalon ja Aalto ARTSin opiskelijoiden kanssa kaikki toisen kouluvuotensa syksyllä 2016 aloittavat Helsingin kaupungin koulujen oppilaat opettajineen Taideretkelle keskiviikkona 24.8.2016. Retkellä päästään tutustumaan kuvataiteen ja musiikin kiehtovaan maailmaan ja tekemään taidetta myös itse. Tavoitteenamme on tarjota elämys, joka pysyy niin koululaisten, opettajien kuin vanhempienkin mielissä pitkään ja rohkaisee kulttuurin pariin myös jatkossa.

Taideretki (c) Petri Krook

 

Taideretken teemana on tällä kertaa muovin uusi elämä. Tapahtumapäivä käynnistyy Kiasman ja Aalto ARTSin taidepajalla, jonka konseptin on suunnitellut taiteilija Choi Jeong Hwa. Luokat keräävät pajaa varten kouluissa etukäteen muovimateriaalia, josta muodostetaan tapahtumassa pinta mustekalan lonkeroihin. Mustekalan lonkerot tulevat osaksi Taiteiden yön laajempaa kaupunkilaisten yhteistä taideteosta Senaatintorille. Tämän jälkeen Musiikkitalossa on vuorossa Helsingin kaupunginorkesterin konsertti, jossa kuullaan Markus Fageruddin osallistava teos pulloille ja sinfoniaorkesterille sekä Felix Mendelssohnin alkusoitto teoksesta Kesäyön unelma.

Ilmoittautuminen Taideretkelle on päättynyt. Mukaan mahtui yhteensä noin 4100 retkeläistä. Näille kouluille vahvistetaan osallistuminen 25.4. lähetettävässä infokirjeessä, josta selviää ryhmäjako. Vaille retkipaikkaa jääneille kouluille lähetetään myös tieto siitä, että jäävät jonoon. Lisäksi Taideretkeen liittyvät ennakkomateriaalit ladataan tällöin näille sivuille kaikkien iloksi.

Taideretki (c) Petri Krook

Yhteistyössä:
Opetusvirasto, Nykytaiteen museo Kiasma, Helsingin kaupunginorkesteri, Musiikkitalo, Aalto ARTS

Akun Tehdas, HEKU, MicroMedia, PunaMusta